Malund

Chia rugbrød

Chia rugbrød

Vær den første til at bedømme dette produkt

69,00 kr

Til rådighed På lager

Varenummer: malund.05

CHIA RUGBRØD
Vores rugbrød er et klassisk dansk rugbrød med et twist af chia frø. Fyldt med knækket rug er Bottle rugbrødet et meget groft og mættende brød af sin slags og dermed perfekt til frokosten og de mange madpakker. For et twist kan halvdelen af vandet i opskriften erstattes med øl.

Ingredienser:
Knækket rug*, groft dalarhvedemel*, fuldkorns rugsur*, chiafrø, rørsukker, ristet malt*, stensalt.
* Allergener
Pr. 100 g: 328 kcal / 1.373 kJ
Indhold: 745 g
1 L Karton




Bagevejledning:

Find: Gær.

Opløs 6 g gær i 6,5 dl koldt vand i en passende skål (min. 3 L). Tilsæt Bottle indhold og rør sammen med grydeske til grøden er ensartet.

Skålen tildækkes med madfilm og grøden sættes til modning ved stuetemperatur i ca. 12 – 15 timer. Dagen efter røres dejen godt igennem med en grydeske og kommes i en passende form (ca. 3 liter eller ca. 30 cm). Sættes til hævning i 30-45 min. Tildækkes med et viskestykke. Små bobler dannes i overfladen når rugbrødet er hævet tilpas. Drys eventuelt rugbrødet på toppen med sesam eller rugmel. Sæt rugbrødet i ovnen ved 260°C (ikke varmluft). Lige efter rugbrødet er sat i ovnen skrues ned på 190°C. Bages i ca. 60 min. Brug stegetermometer. Temperaturen i midten af brødet skal være 95°C for at det er færdigt.

Tips: Tilsæt lidt mørkt øl når dejen blandes sammen i stedet for vand. Fx. 3 dl øl og 4 dl vand.

Beskrivelse

Detaljer

CHIA RUGBRØD Vores rugbrød er et klassisk dansk rugbrød med et twist af chia frø. Fyldt med knækket rug er Bottle rugbrødet et meget groft og mættende brød af sin slags og dermed perfekt til frokosten og de mange madpakker. For et twist kan halvdelen af vandet i opskriften erstattes med øl. Ingredienser: Knækket rug*, groft dalarhvedemel*, fuldkorns rugsur*, chiafrø, rørsukker, ristet malt*, stensalt. * Allergener Pr. 100 g: 328 kcal / 1.373 kJ Indhold: 745 g 1 L Karton Bagevejledning: Find: Gær. Opløs 6 g gær i 6,5 dl koldt vand i en passende skål (min. 3 L). Tilsæt Bottle indhold og rør sammen med grydeske til grøden er ensartet. Skålen tildækkes med madfilm og grøden sættes til modning ved stuetemperatur i ca. 12 – 15 timer. Dagen efter røres dejen godt igennem med en grydeske og kommes i en passende form (ca. 3 liter eller ca. 30 cm). Sættes til hævning i 30-45 min. Tildækkes med et viskestykke. Små bobler dannes i overfladen når rugbrødet er hævet tilpas. Drys eventuelt rugbrødet på toppen med sesam eller rugmel. Sæt rugbrødet i ovnen ved 260°C (ikke varmluft). Lige efter rugbrødet er sat i ovnen skrues ned på 190°C. Bages i ca. 60 min. Brug stegetermometer. Temperaturen i midten af brødet skal være 95°C for at det er færdigt. Tips: Tilsæt lidt mørkt øl når dejen blandes sammen i stedet for vand. Fx. 3 dl øl og 4 dl vand.

Tags

Tags på produkter

  • Der er ingen tags knyttet til produktet

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

Bedømmelser

  1. Vær den første til at bedømme dette produkt

Skriv din anmeldelse

Indsend din bedømmelse

Kun registrerede brugere kan skrive bedømmelser. Log ind eller registrer