Grøn & Hvide aromatiske teer

Grøn & Hvide aromatiske teer

Grøn te er det samme som sort te, blot er den ikke forarbejdet så meget som den sorte te. Derved bevarer den grønne te de fleste af de vitaminer og mineraler, der helt naturligt er i et teblad. Grøn te er nemlig ikke fermenteret. Dvs at den ikke er gæret. Det er fermenteringsprocessen (gæringen) der gør, at sort te bliver sort – og at den smager som den gør. Den grønne te er så at sige mere naturlig…….. Det at fremstillingen af grøn te følger naturen, bevirker også, at den tein (koffein), der er i grøn te afgives langsomt. Det er sundere, end den koffein en kop kaffe straks afgiver. Så selv om der egentlig er mere tein i grøn te end både i sort te og kaffe, er den altså sundere for kroppen. Grøn te produceres hovedsagelig i Japan, Kina og Taiwan (Formosa). Ligesom al andet te fra disse områder, indeholder grøn te meget lidt garvesyre. Derimod indeholder den en lang række vitaminer og mineraler, som gør, at der er blevet skrevet mange bøger og artikler om grøn te og dens sammenhæng med helse og sundhed. Uden at ende i de helt store medicinske udredelser har vi hørt, at regelmæssig indtagelse af grøn te skulle virke fremmende på fordøjelsen og immunforsvaret. Samtidig skulle grøn te kunne virke afslappende – eller stimulerende, hvis det er det, man ønsker. Grøn aromatiseret te Grøn te findes nu også med forskellige olier og bær/blade/frugtstykker. Det ændrer intet ved grøn te's egenskaber – men gør blot, at grøn te også bliver tilgængelig for de, der drikker andet end ren/klassisk te. Du kan f.eks. få grøn te med naturlig orange eller citron – eller med japansk krisebær. Mulighederne er mange……. Hvid te Hvid te er ingen ny opfindelse! I østen har man i mange år nydt og værdsat hvid te. Hvid te er de nye topskud og første blade på tebusken. De plukkes først på foråret, lige før de springer ud. Hvid te er meget kostbar og sjælden. Den plukkes i meget begrænsede mængder og forarbejdes kun ganske lidt – men dog minutiøst. Hvid te sælges altid i hele blade – aldrig som småbladet te. Topskuddene visnes, dampes let og tørres, så det naturlige fugtindhold i teen fordamper. Den grønne farve ændres til lys brun, og de små hvide dun på topskuddene gør, at den hvide te næsten ligner sølv-nåle og kaldes dog også ofte for Silver Tips. I Kina anvendes hvid te til at nedsætte kropstemperaturen, til at modvirke væskeophobning og til stimulering af tarmsystemet.

Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

9 pr. side

1 til 9 ud af 27

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

9 pr. side

1 til 9 ud af 27

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3