Rene plantage teer

Rene plantage teer

Plantagete – sort te – er blade fra den stedsegrønne busk camellia sinensis. Oprindeligt et træ, men da plukningen af teblade mange steder i verden stadig foregår med hånden, er busken nemmere at arbejde med. Efter plukning gennemgår tebladene en proces, der giver dem deres individuelle smag, farve og karakteriska. Sort te er fermenteret fuldt ud. Fermentering betyder gæring. Det er en meget vigtig del af fremstillingen af te - og afgjort en videnskab for sig selv. Det er fementeringen, der giver den enkelte te sin smag, sin aroma og sin farve. Det er for øvrigt en hel naturlig proces, der dog udføres ud fra en omhyggelig videnskab, hvor 3 aspekter har betydning: luft, varme og varighed. Som i vinens verden afhænger det meget af, hvor i verden teen kommer fra. Klima og jordbund har meget at sige, når man skal se på den enkelte te´s smag, aroma og karakteristika. Som en god grundregel er te fra østen (Kina, Japan og Formosa) ret mild og indeholder meget lidt garvesyre. Nogle af dem også meget lidt tein/koffein. Te fra Indien er lidt mere fyldig og indeholder også lidt mere garvesyre. Bortset fra te fra Darjeeling-distriktet i Nord- Indien, hvor teernes champagne kommer fra. Her dyrkes noget af verdens allerfineste te, og én af dens fordele er, at den ikke indeholder særlig meget garvesyre. På Sri Lanka - eller Ceylon, som det stadig hedder i teverdenen - dyrker man en noget kraftigere te, som så til gengæld også har et lidt højere garvesyreindhold end de føromtalte. I dette tilfælde er det dog kun med til at fuldende teens smag - og absolut ikke noget negativt element.

Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

9 pr. side

1 til 9 ud af 17

Side:
  1. 1
  2. 2
Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

9 pr. side

1 til 9 ud af 17

Side:
  1. 1
  2. 2